Saltar a continguts

Cartaes Tàrrega Empresa d'inserció, SLU

Navegació

Menú principal

Programes

Imatge de complement

El programa que portem a terme és un programa de mesures actives d’inserció adreçat a persones destinatàries de la renda mínima d’inserció, o bé , a persones que cobren subsidi del servei d’ocupació , complementat per renda mínima d’inserció de la comarca de l’Urgell, que estiguin inscrites en el Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants de feina aturades.

Imatge de complement
Projecte SALS (Assessorament Legal i Social)

El programa neix a mitjans dels anys noranta, quan l’entitat detecta que hi ha un nombre important de persones nouvingudes a Tàrrega, amb unes problemàtiques específiques, pròpies de la seva condició d’immigrants.

A partir d’aquí crea el servei SALS (Servei d’Assessorament Legal i Social) que es atès per una advocada, especialista en temes d’immigració. La seva tasca és l’assessorament jurídic i social gratuït a totes les persones que ho sol•liciten en temes sobre la regularització de la ...

Imatge de complement Ampliar imatge

El programa “Mitjans de comunicació” té per objectiu informar sobre els projectes de Càritas, tant a nivell de Tàrrega, com a nivell diocesà. Una de les seves activitats principals és l’edició del full “Ressò” amb periodicitat trimestral. El full exposa diferents temes per a la reflexió i dedica un apartat a les qüestions locals.

D’altra banda, des del programa és realitzen col·laboracions a Ràdio Tàrrega (dijous de 9’30 a 10 h. quinzenalment) i escrits a la premsa local.
Una altra de les ...

Imatge de complement

El Servei d’orientació laboral consisteix en informar de les ofertes del mercat laboral i orientar vers els diferents punts d’informació laboral, formació pre-laboral, cursos de coneixement de la llengua, aprenentatge de noves tecnologies (informàtica…).
Càritas disposa d’una borsa de treball de senyores que sol•liciten treballar en un o més domicilis per realitzar tasques de neteja, tenir cura d’avis, fer de cangur de nens, o bé, treball en el ram de l’hostaleria...
A partir d’aquesta borsa ...

Grup de voluntàries programa Infància
Projecte Suport Educatiu

El programa atén infants en edat escolar obligatòria de primària que:
- necessiten suport per millorar el rendiment escolar
- pertanyen a famílies que no poden pagar uns serveis extraescolars.
Els objectius del Programa són: intentar millorar la qualitat de vida dels infants en risc sòcio-familiar, incrementar l'autoestima dels menors, atenuar les desigualtats, millorar les relacions a nivell personal, familiar i social, i implicar les famílies en el procés educatiu de l'infant. ...

Imatge de complement Ampliar imatge
als domicilis

La tasca principal de les voluntàries que participen en el programa Vellesa és la de realitzar visites a domicili. Suposa un acompanyament i escolta activa per part de les voluntàries cap a les àvies ateses. Amb l'objectiu de fer companyia a les persones grans, animar-les, i estimular les seves capacitats. I en casos puntuals recolzar als seus familiars.

Imatge de complement

Càritas a la Residència ofereix a les persones grans i malaltes de la residència Sant Antoni un programa d'amenitat i companyia .El programa té lloc cada primer divendres de mes, de 5 a 6 de la tarda i està obert a tothom, tant a persones que vulguin col.laborar actuant, o persones que facin de públic, tot acompanyant les persones internes de la Residència.

Aquest programa consta de 5 responsables que s'encarreguen de l'organització , però es pot tirar endavant, gràcies a la participació ...

Imatge de complement Ampliar imatge

L'any 1993, Càritas Parroquial de Tàrrega inaugurà el Rober , amb l'objectiu de posar a la venda a uns preus mòdics, la roba donada per la gent de Tàrrega i comarca, i amb els ingressos obtinguts, ajudar en la tasca social de Càritas.
El mes de setembre de l'any 2002, s'inaugurà la botiga "La Troballa" , ubicada al C/Major, 15, per tal de millorar el servei de Rober ofert fins aleshores.
"La Troballa" està gestionada per voluntàries que s'encarreguen de la selecció de la roba que arriba al ...

Alberg de Persones sense llar

El servei que ofereix l'Alberg va adreçat a persones sense llar que estan de pas per Tàrrega.
L'objectiu de l'alberg és donar una atenció personalitzada i integral a les persones ateses, fomentant l'autoestima i la màxima participació de la persona en la demanda que realitza. També es procura oferir un bon acolliment.
Quan la persona sense llar arriba a l'alberg, la treballadora social realitza una acollida inicial, recollint les dades bàsiques personals , explicant el funcionament del ...