Saltar a continguts

Cartaes Tàrrega Empresa d'inserció, SLU

Navegació

Menú principal

Programes

Imatge de complement
IMMIGRANTS
Projecte SALS (Assessorament Legal i Social)

El programa neix a mitjans dels anys noranta, quan l’entitat detecta que hi ha un nombre important de persones nouvingudes a Tàrrega, amb unes problemàtiques específiques, pròpies de la seva condició d’immigrants.

A partir d’aquí crea el servei SALS (Servei d’Assessorament Legal i Social) que es atès per una advocada, especialista en temes d’immigració. La seva tasca és l’assessorament jurídic i social gratuït a totes les persones que ho sol•liciten en temes sobre la regularització de la situació al país i els reagrupaments familiars, bàsicament.
En concret, les consultes més freqüents, són les següents:
- Renovació dels permisos de residència i treball.
- Renovació de les autoritzacions de residència per reagrupament familiar.
- Tramitació d’autoritzacions de residència i treball: ofertes de treball en orígen, autoritzacions de residència per a menors d’edat.
- Adquisició de la nacionalitat espanyola, d’adults i menors.
- Seguiments d’expedients.
- Recursos.

També es resolen altres dubtes com la informació dels drets socials i laborals, les prestacions socials, les ajudes per habitatge i altres conceptes.

D’altra banda, sempre que és possible, es deriva les persones cap a altres serveis, com els Serveis Socials d’Atenció Primària, l’Oficina de Treball, el Servei d’Acollida al Nouvingut de l’Ajuntament, etc

Horari: dilluns i dimecres de 10 a 13 h.
Dijous de 17 a 20 h.
Sense cita prèvia.


Ment Sana Cos Sa (Atenció Psicològica per a persones immigrades)

Un altre servei que depèn del programa “Immigrants” és el de “Ment Sana, Cos Sa”. Es tracta de proporcionar ajut psicològic, sobre els trastorns derivats específicament de la condició de nouvingut. Són els anomenats “Síndrome d’Estrès Crònic”. El servei és atès per una psicòloga.Horari: dijous i divendres de 10 a 14 h.

Amb cita concertada.